sâmbătă, 2 mai 2009

ziua tineretului, in tinerete # 1

in primul rind habar n-am avut ca ziua de 2 mai e proclamata ziua tineretului. azi dimineata am aflat, intr-un header la stiri. cred ca nici autoritatile nu s-au prea obosit s-o mediatizeze, ar fi insemnat sa se organizeze tot felul de evenimente pentru tineri, adica un buget special alocat pentru asta, ori...
ziua nationala a tineretului se pare ca s-a promulgat prin lege in 2004.
in al doilea rind, eu ma refer la un 2 mai cu 10 ani inainte de a se legifera aceasta zi.
in urma cu 14 ani (omg!), am plecat la mare de 1 mai cu inca 4 prietene rocko-hippie (si colege de liceu : a.c., a.m., m.u.,m.m.) si ciinele uneia dintre ele, grui, un setter gordon de 5 luni, pe care nu avusese a.m. cu cine sa-l lase acasa. dupa tot felul de aventuri cu ciinele in tren, am ajuns pe la 10 seara in gara constanta, unde am constatat ca e prea tirziu sa mai gasim vreu autobuz spre costinesti (unde aveam un fel de cazare pentru noaptea aia si unde urma sa ma intilnesc a doua zi cu un fel de prieten, "la ceas"). daciile se umpleau si dispareau in noapte, iar noi, pe masura ce se golea locul unde toata lumea statea la iamanene, ramineam mereu la urma: nimeni nu vroia sa ne ia cu ditamai ciinele.
ghinionul ne-a trimis doi rockeri obositi, cunoscutii uneia dintre fete, sa ne convinga s-o luam pe jos pina la costinesti:"haideti bai, ca nu-i asa departe, noi am mai fost pe jos", parca ii si vad mutra unuia dintre ei. cum nu aveam prea multe optiuni, dupa mai multe minute de parlamentari in bucla, haidem bai, pe jos: 5 tinere fete, 2 mai putin tineri masculi si totodata rockeri, un ciine mereu agitat.
primul popas a fost pe la ora 23.00, la iesirea din constanta, la o alimentara non-stop. acolo tin minte ca am baut 1l de apa minerala fara sa iau sticla de la gura, se pare ca am avut un fel de cocoasa invizibila pentru ca rezerva de apa mi-a prins bine in noaptea grea ce tocmai incepuse.
inainte de tuzla (s-ar putea sa gresesc, undeva nu departe de contanta, unde e podul ala...?!), unde inca mai faceam glume si ne amuzam cu ciinele topaind in jurul nostru, am constatat usor ingrijorate ca cei doi insotitori temerari, initiatorii drumetiei nocturne, ramasesera nepermis de mult in urma. in timp ce discutam daca si unde sa-i asteptam, fatalaii ne-au facut cu mina dintr-o masina ce a trecut in viteza pe linga noi.

vineri, 1 mai 2009

back to blog

Blog-ul dvs. a fost creat!

Tocmai v-am creat un blog. De acum, vă puteţi adăuga postările aici, puteţi crea propriul dvs. profil sau puteţi personaliza modul în care arată blogul dvs.

Începeţi să utilizaţi blogul.

asta e mesajul de intimpinare cind incepi un blog nou. daca as fi un sef onest la Blogger as adauga asa :

va sugeram sa va faceti un back-up la blog. orice publicati pe Blogger e automat cesionat platformei. in cazul in care Blogger decide, fara un anunt in prealabil, sa va stearga blogul, in baza unei fals raport de spam, sa nu aveti pretentia sa va recuperati datele. acesta este un blog gratuit, cum sint vreo 200 de milioane, si nu sta nimeni sa le recupereze pe zecile care dispar zilnic. bine ati venit in blogosfera!
initial am zis ca n-o sa-mi mai fac blog gratuit si in niciun caz pe google, in urma esecului inregistrat in a-mi recupera blogul kidrullz.blogspot.com pe care mi l-a radiat bloggerul zilele trecute. nu am renuntat la ideea asta, insa nu m-am putut abtine. trebuie sa consemnez undeva anumite lucruri si m-am si atasat de coltul meu de blogosfera si de comentatorii mei. sper sa ne intilnim in continuare aici.

si o piesa usoara, de buna-dispozitie







LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin