vineri, 21 august 2009

cind pisica nu-i acasa, noi ne dam in barci pe masa

imi place sa gatesc, dar citeodata nu am dispozitie. insa trebuie sa fac ceva, macar pt petru. iar copilul nu maninca incropeli. si mai e ceva, aici nu exista food delivery. in orice caz, rar ma orientez sa fac ceva sa tina 3-4 zile. mai des gatesc de pe-o zi pe alta. de data asta am zis ca fac o afacere. am facut un fel de mincare pentru mai multe zile, dar dupa 2 mi se pare destul. totusi, diversificarea e cheia succesului in viata asta plina de frustrari. unde mai pui ca petru nu gusta, desi separat maninca si dovlecei si carne tocata. partea buna e ca pe restul ii pot congela, si scap alta data.

murdarirea este buna. sa vedem cum scap de dunga asta portocalie colectata de la gradinita, de pe un scaun proaspat vopsit pe care copilul a fost asezat sa ia masa.
nu stiu de ce fuge lumea de salata de boeuf. sa faca, nu sa manince. mi se pare la fel de simplu de preparat ca si o salata de sezon, atita ca trebuie sa fierbi mare parte dintre ingrediente. iar daca sint bine racite, se taie imediat.
tobogan pentru virsta de 3 ani. nu vi se pare si voua ca la 2 ani si 4 luni copilul nu prea are loc sa se dea? dupa ce standarde se produc jucariile astea?

joi, 20 august 2009

my husband goes ultras

unul dintre cei doi barbati ai familiei va avea parte de o premiera astazi. au trecut deja citeva luni de cind microbistul casei activeaza si pe gazon, nu doar in fata televizorului, in ciuda intinderilor, mingilor in fata, unghiilor cazute, juliturilor, febrelor, entorselor. desi nu e ciine, cu nashul in dreapta si cu finul in stinga, va descinde diseara in stefan cel mare. nu pot decit sa ma bucur de aceasta initiativa barbateasca, cunoscindu-i furia acumulata si dorinta de-a imparti niste pumni dusmanilor. cu toate acestea, inca ma bate gindul sa iau din banii de studii ai copilului pentru facultatea aia celebra din strainatate, si sa-ti cumpar un sac de box, asa ca te rog, nu veni plin de singe diseara, stii ca nu-mi place sa spal rani.

marți, 18 august 2009

in evolutie


"sa pui mina sa faci si-o fata!" sau "acum e momentul pentru inca unul!". ma frapeaza sfaturile intre 2 lifturi, pe care le primesc fara sa le cer. cu atit mai mult cu cit vin de la persoane care nu ma cunosc indeaproape, sau si mai mult, care au un singur copil. logic, ai putea spune, acum regreta si ii sfatuiesc pe ceilalti. asa, si ?

dar nu despre asta vroiam sa scriu, ci despre petru. de cind ne preumblam noi zilnic cu masina, adica de un an, copilul a reusit sa distinga si sa invete singur multe marci de masini. intreaba continuu ce masini trec pe linga noi si rareori da gres. pe linga camioane, tiruri, dube, camionete, papuci, decapotabile, masini de formula 1, mijloace de transport in comun, pe care le stie demult, identifica automat bmw (preferata), audi, dacie veche, dacie logan, cielo, mitsubishi, atv, tico, matiz, suv-uri (carora le zice "debe bebe"). restul le mai incurca, dar le stie din parcul lui auto: lamborghini, chevrolet, porche, etc. si asta doar pentru ca e pasionat, inca de acum, de masini. ma intreb la ce virsta o sa conduca una.







l.e. adica ma intreb la ce virsta va ajunge la pedale...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin