joi, 26 noiembrie 2009

din farmecul vietii la curte

cind auzim usa de la intrare inchizindu-se si fornaitul de somn al pisicii, trimitem iscoadele. apoi iesim din firide numai de noi stiute si plecam la vinatoare intr-un sir flexibil si precis. cind sintem sigure ca totul e la dispozitia noastra, ne imprastiem in cele 4 zari ale bucatariei. unele dintre noi mai ies si pe hol, nu-i rau, noroc ca exista in casa un copil care sigur duce niste firimituri dulci peste tot. mai rau e de nefericitele ale caror tunele au dat in baie, daca nu mor cu zile strivite de degetele celor care stau acolo si mediteaza asupra gresiei, sigur mor de foame. in general, o ducem bine. daca nu cu hrana oamenilor, sigur cu cea a pisicii. am testat boabele si cele verzi nu sint otravitoare pentru noi. uneori mai apare ceva, un praf alb, ca o zapada. miroase hipnotic si nu ne putem abtine sa nu ne tavalim in ea, pe riscul nostru, stim ca e mortala. noroc ca ne inmultim repede. alteori vine de sus o ploaie acida, dar dupa 2-3 generatii ne imunizam si la asta. speram sa trecem iarna cu bine, ca ceva de mincare tot gasim pe la oamenii astia.

-uff, de unde vin frate atitea furnici ?
-din vizuina, mami.

luni, 23 noiembrie 2009

un nou sondaj de criza

dintre cele 48 de persoane care au votat la sondajul anterior cu pasta de dinti, mai mult de jumate' storc tubul. asta imi intareste speranta ca vom iesi din criza mai repede decit ne spune televizorul. daca tot nu va place risipa si faceti tot ce puteti pentru a o combate, cu riscul de-a va isteriza partenerul de baie, va propun un nou sondaj in dreapta. si fara stat la coada, ... promit !

duminică, 22 noiembrie 2009

prima noapte fara copil ever

2 ani, 7 luni, 2 saptamini si 6 zile. s-a ivit ocazia de-a incerca, pentru prima data, o despartire de-o noapte cu copilul. am zis sa incercam, sa vedem cum o resimtim cu totii, si asa sint acuzata deseori ca o sa-l tranform intr-un mămos. intorși in creierii diminetii din peregrinari, sentimentul casei goale si al patutului gol a fost groaznic. n-o sa-l repetam, decit daca nu avem incotro. ne-am bucurat enorm ca avem copil, ca sintem plini si dam pe dinafara. cind am intrat in baie, ma astepta o masina de rufe de intins. hainute de-ale copilului. la 5 dimineata intindeam ritualic camasute, body-uri si chilotei cu masini. acum ma duc dupa el. si-n buna-dispozitie de dupa, o sa merg sa si votez.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin