sâmbătă, 20 iunie 2009

plouf !

peste vreo 4 ore tre sa ma trezesc. abia am terminat bagajele, si desi eram obosita, gindul ca as putea uita un lucru esential fara de care nu vom putea trai la mare, ma tine in priza. nu stiu unde or sa incapa toate lucrusoarele, accesoriile si gadgeturile copilului. biata noastra masina sport o sa faca vergeturi la cit o imbuibam, dar va supravietui, ca de obicei. stiu sigur ca am luat costumul plutitor, o sacosa eco plina cu medicamente non-eco si o sacosa neagra de rafie cool cu slapi. nu bag mina in foc ca am luat toalele potrivite, oricum la mare umbli cu 2-3 haine. si mai stiu sigur ca nu-mi iau decit o pereche de cercei, adica acestia din urechi, banali, si nici macar un fard. asa scap si de demachiant. nu-i inteleg pe oamenii care ies sa se plimbe seara, frumosi, spalati, cu haine calcate la dunga, tipele cu tocuri si fardate.

e tirziu. dar cine si-a permis luxul in seara asta, adica aseara, sa mearga la opera, la brateta cu sotu'(in premiera!), sa vada sombrerosii lui decoufle?



VA RECOMAND. inca mai aveti timp, se mai da simbata si duminica.

si pentru ca se poarta, o muzica lenta de plecat la mare, poate-si va continua copilul somnul in masina.



p.s. nu ne invidiati prea rau. mergem tot la m. neagra, insa alaturi, unde oamenii au ceafa lata si legume bune.
p.p.s. iar eu sint racita cobza, cu ochii lacrimosi si gitul umflat. pe curind!

luni, 15 iunie 2009

motive precum foile de ceapa

avind in vedere ca saptamina trecuta am stat cu copilul acasa, nu am aflat la timp ca astazi aveau in program serbare-carnaval, mai precis am aflat vineri dupa-amiaza. asa ca nu am avut timp sa-i procur/confectionez un costum pt carnaval. asa ca nu l-am dus. sint o mama denaturata, este ? asta e ceea ce se vede. adevarul e ca daca vroiam ma dadeam peste cap si ii faceam ceva in 2 zile. dar ii curge nasul, si cum simbata plecam la mare, nu am riscat sa-l duc in "mediu nesteril"(a se citi gradinita, sorry). iar adevarul si mai adevarat este ca oricum ar fi fost, prefer sa il scutesc de chin si pe noi de nervi. pentru ca asa cum s-a vazut la alte serbari (hm, si aici ar fi mers un link!), ele sint neplacute pentru copilul nostru (daca va amintiti cum s-a speriat de mos craciun si a plins toata " serbarea"). iar pentru noi, care avem ocazia sa-i intilnim pe ceilalti parinti ai caror progenituri se bat sau se tavalesc pe jos, iar ei aplauda si le fac poze, sau sa stringem din dinti cind vedem ce program artistic au, un motiv de frustrare.
pentru ca am de gind sa provoc o mica "revolta" la gradinitia, unde in general lucrurile merg binisor si se mai poate salva cite ceva, va cer ajutorul. asadar, dragi parinti, cum credeti voi ca ar trebui sa fie o serbare in tronsonul de virsta 2-3 ani ? ( e adevarat, si noi credem ca n-ar trebui sa fie serbari la virsta asta, dar sa admitem) ce sugestii aveti, in afara de :
  • poezii/cintecele de invatat "pe de rost" in romana si engleza! (nu uitati virsta, da ?)
  • dansat in hora cu educatoarea pe acolo pe muzica de copii dar si muzica "usoara" romaneasca gen fuego, 3 sud est, hiq, cleopatra si cover-uri dupa abba sau eu mai stiu ce
  • bineinteles, alergatura si imbrinceala la liber inca 5-10 minute
  • si am bifat serbarea ! toti parintii sint mindri de copiii lor si le dau ciocolata sau oua kinder !

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin