vineri, 20 noiembrie 2009

discutii libere (3)

aseara i-am facut ordine copilului in patut, unde erau de-a valma pijamale, jucarii, paturi, masinute, etc. iar cind s-a urcat in el, inainte de culcare, a exclamat "ce dimineata e aici!"

joi, 19 noiembrie 2009

fotograme si intrebari electorale, in fuga masinii

contrareclama, la adresa lui basescu, pe stilpi in sectorul 1. culorile lui, fonturile lui, sloganuri negative la adresa lui. panouri imense, alb-negru cu intrebari existentiale gen "traiti bine?" sau "unde este flota?" si un site: traianbasescu.org. ma intreb daca nu s-a ajuns cam departe, cu stilul asta de a face campanie. adica e eficient ? mai exista si nufigeoana.ro

in alexandria, socrii mei nu au caldura in apartament. inca nu au primit caldura in toamna asta. in schimb sint bombardati cu scrisori acasa, ba de la pdl, ba de la psd, dind vina unii pe altii pentru situatie. si cu ce-i incalzeste asta, la propriu ? nu-mi vine sa cred.

la sat, o echipa pdl imparte bunuri electorale pe strada, printre care si galeti. imi fac loc cu masina printre ei. multi, daca nu toti dintre cei care primesc galeti sigur au inca wc-ul in curte. si sigur folosesc galeti pe post de oala de noapte.

pe inserat, 2 fetite se joaca fericite, tinind fiecare cite un afis cu geoana de colturi, ca niste scuturi. se inghiontesc si se alearga mindre de capturile lor. fața lui geoana se contorsioneaza comic, pe burtile lor.

tot la sat, un convoi de masini face dreapta, printre case, drumul principal fiind in stinga. ma apropii, incetinesc, convinsa ca e un cortegiu funerar. dar nu, era un sir de masini cu postere basesciene lipite pe lunete. masini una si una. unde se duceau oare, disparind in cimp ?

pe drumul spre focsani (care by the way, e rosu de jur imprejur, taiat de iconografie psdista), posterele cu crin de pe stilpi sint mult mai mici decit chenarul prevazut. sint niste postere mici, ancorate cu mii de crocodili din toate gaurile. acolo unde au avut oamenii chef sa faca asta. unde nu, filfiie in toate partile.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin