vineri, 12 iunie 2009

stare de repaos

saptamina asta am continuat mini-vacanta de rusalii mai mult de nevoie, pentru ca de fapt si de drept concediul e programat din 15 iunie. spun de nevoie pentru ca, asa cum sta bine unui baietel istet, nu a ratat noua viroza estival-blogosferica si a prestat. tuse, ceva muci si niste episoade de febra. ocazie cu care am constatat ca termometrul s-a defectat si arata mai putin cu cel putin 1 grad, asta dupa ce m-a bagat in ceata, pentru ca arata niste temperaturi absolut normale iar copilul frisona rau. acum, pentru cine stie, nu-ti propui sa faci mare lucru stind acasa cu puradelul bolnav, mofturos si usor irascibil, si totusi ar fi unele noutati.
ne-am adunat, cu mic cu mare, sa bricolam un gardulet pentru un butuc de vie crescut, din proprie vointa, in fata casei (nu l-am instalat inca):

intre timp partea femeiasca planta rasaduri bio :

si credeati ca petru nu mai este atras de cuie si ciocan ? (pentru cei ce stiu pasiunile copilului din frageda pruncie - ce pacat ca nu mai am blogul vechi sa fi dat un link cu "spargatorul de nuci"):














in final s-a intrupat cam asa (aici am intrat eu in meserie, dar s-a supt tot baitul inainte sa-i dau "o mina"):














si in timp ce vopseam, o imensa libelula albastra s-a asezat pe piciorul meu. dupa sperietura cauzata de zgomotul aripilor imposibil de asociat pe moment cu o insecta cunoscuta, am considerat intimplarea ca fiind una deosebita si am suflat libelula 2 m mai incolo, sa n-o picur cu bait.














oare nu am facut bine ca l-am lasat pe petru sa se balaceasca in piscina duminica in vizita la vara-sa ?!










copiii se amuza din lucruri mici (p.s.nu sint responsabila de dispunerea haotica a imaginilor, n-am facut "model", pe cuvint :)

6 comentarii:

  1. Ahhh, deci si voi ati prestat viroza ... of! Acum sunteti bine? De parut asa pare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ati dat vreun nume gardului?
    De cand am fost delegat la punctul de control din capitala, nu am mai mirosit libelule. Mi-e dor de gustul lor.Cunosc copii care le chinuiau, le legau de coada cu ata de papiota, cate 2-3, cat mai multe, si le lasau sa zboare.
    "Stare de repaos" placuta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu inca tin minte foarte bine postul cu spargatorul de nuci! Si vad ca Petru nu se dezice, in continuare! Am si eu un mic mester acasa, din ce in ce mai priceput, asa ca am inceput sa-l las sa-si faca de cap cu sculele, chiar sa-l si directionez, imi aduc aminte ca si eu tot asa am inceput... Ma strecuram pe langa mama in bucatarie, ma vedea si striga la mine sa ies afara ca o incurc... Ma strecuram pe langa tata care muncea la ceva circuite electronice, si tata se apuca sa-mi explice ce face si sa imi arate... Drept urmare, acuma ca adult, ma simt mult mai confortabil cu o surubelnitza in mana decat cu o lingura de lemn, desi mi-e jena uneori sa recunosc...

    RăspundețiȘtergere
  4. @andreea: e bine, de tuse aproape am scapat, febra n-a recidivat deci nu a fost cazul de antibiotice, tre' sa ne mai descurcam cu niste muci si daca revine si pofta de mincare (ca niciodata, foarte atenuata) zic ca-i de bine! sper ca si voi sinteti ok.

    @simona: sa intelegem ca robbie te ajuta si in bucatarie ? urmindu-ti exemplul invers..:) dragute aptitudini, n-ai ce zice, asa mama, sa vedem baiatul ce va alege :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @pescarus : ii trebuie nume ? te chemam sa spargem sampania de prima stinghie !
    si...urit, urit, urit! sper ca nu citesc si copii acest blog. tu nu stii ca nu-i frumos sa chinui animalele ? ia, treci si scrie pe tabla de 100 de ori "gindacelul" de elena farago. merge si "catelusul schiop".

    RăspundețiȘtergere
  6. Hi hi, din pacate Robbie ma ajuta pe mine la mesterit, dar pe tata il ajuta brici in bucatarie (noi avem un "role reversal" in familie), si mai face si curatenie sau ce mai apare, ne ajuta si la dus gunoiul, e super. Eu ma rog sa-l tina cat mai mult initiativele astea :-)))))

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin