vineri, 10 iulie 2009

si joi, una buna: great expectations

ieri dupa-amiaza s-a apucat sotu' sa curete casa, prin exterior, de pinze de paianjeni. e inutil sa spun prea multe, va amintiti de casa din Marile sperante? dimineata, cind iesim din casa, trecem prin bariere (ne)sanatoase de pinze, masinile sint brodate intre oglinzi, stergatoare, in deschizatura geamurilor si chiar pe volan, si nu o data ne-am trezit cu paianjeni grasi coborind prin dreptul ochilor, in mers. odata am bagat mina in cutia de scrisori si am dar de ceva cu blanita, cind m-am uitat, era o tarantula gri facuta ghemotoc (si ea) de sperietura. plasele de la geamuri sint dublate de rotocoale de fire invizibile, se vad noaptea, stralucitoare, in lumina lunii.

asadar, sotu', ca sa ajunga la stresini: cum nu avem o scara, a facut o improvizatie, o stinghie cam flexibila, in prelungirea careia a legat un maturoi destul de greu - a explicat el, ulterior. hirsh, hirsh, trosc, buf! intre timp eu incercam sa ud amarita de gradina, care nu arata prea bine. vine sotu', alarmat: "haide, repede, ca avem treaba! lasa aia, avem ceva mai important" nu prea imi venea sa cred ca in afara de udat, e altceva mai urgent de facut in curte. cind am ajuns linga masini, i-am dat dreptate. geamul lateral spate de la masina mea era tandari, si peste tot bucatele de sticla. ultimul cadru: matura si stinghia, pe jos, desprinse.

l.e. azi-noapte am avut un vis stupid in care se facea ca sotu' se vopsise blond, de capul lui, ii statea oribil si insista sa-si pastreze culoarea. asta o fi razbunarea mea subconstienta ?:)))

11 comentarii:

  1. sunt obisnuit cu "Hai te rog eu omoara-l!"
    A-si putea profita de arahnofobia unora.Criminal de paianjeni pe interes :)

    RăspundețiȘtergere
  2. noroc ca nici copilul nu se sperie! insa iti dau o idee de succes, ca tot e la moda in blogos: iti pot livra niste specimene de bagat fiintele sensibile in sperieti; tu plasezi monstrul si apoi tot tu devii erou, iar recunostinta va fi pe masura. ce zici ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Poti sa mi le trimiti pe e-mail?pescarusu@gmail.com
    Multumesc.
    le astept la interviu.

    RăspundețiȘtergere
  4. sper ca cioburile sa sparga ghinionul vostru. un weekend linistit va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am o mare problema la omorat paianjeni... Nu ca mi-ar fi frica de ei, dar odata, cand inca locuiam in Romania, domnul sotz s-a gandit sa-mi faca o surpriza placuta si i-a omorat pe toti de prin casa. A doua zi n-am mai rezistat psihic din cauza mustelor si tzantzarilor care ne invadasera... cand am realizat ca si paianjenii astia au un rol in natura, si de atunci mi-e destul de drag de ei (atunci cand nu mi se pun in cap sau nu se lasa pe fir in jos in fatza mea cand conduc, evident!)
    Ah, si eu am avut visul ala!!! Dar oricat m-am ciupit nu m-am trezit pentru ca se intampla in realitate... Barbatu-meu pierduse un pariu. Si tot ce pot sa iti spun e ca un barbat vopsit blond ca un pui de gaina in cap, cu barba neagra nu arata deloc senzational...
    Cioburile aduc noroc!

    RăspundețiȘtergere
  6. @simona: :))) haha, foarte tare! jos palaria, sotu' om de onoare :)
    si eu o zic pe asta cu cioburile, mai ales ca eu sint aia cu spartul si varsatul in casa :)
    iti dai seama ca stam prost cu stirpitul lighioanelor daca am ajuns sa plecam de-acasa cu pinze pe noi :)

    @delia: si voua, si te astept pe e-mail sa continuam "consilierea" :))

    @pescarus: uite-l pe primul: 11110000100100010001111000100000000011110101

    RăspundețiȘtergere
  7. Poate subconstientul iti oferea o scuza pentru inventia sotului care ti-a spart geamul la masina. E blond, draga, ce mai vrei?!

    RăspundețiȘtergere
  8. @ceska: ei, da! don't ask the blond :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Auzi, sper ca aici veniti fara tarantule, paianjeni si alte lighioane de-astea dubioase. Tineti-le doar pt voi ok?

    RăspundețiȘtergere
  10. Ah, mi-e teama ca la mine killaritul de paienjeni trece peste dragostea de natura. Nu de alta, dar la noi sunt si din aia veninosi ... Ultra-veninosi.
    ps. Sper c-ati petrecut frumos la Bran! :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin