miercuri, 16 decembrie 2009

nu-mi place iarna asta

desi sint nascuta in miezul iernii, nu ma omor dupa iarna, cum se spune. si daca stau bine sa ma gindesc la povestea cu maica-mea care s-a dus de mai multe ori sa ma nasca si pina nu s-a urcat moasa calare pe ea nu m-am urnit, mi-e clar ca mi-ar fi placut sa ma nasc in primavara.
si totusi, cind eram mica eram normala, abia asteptam sa ninga sa ma joc afara. cred ca pe masura ce am inceput sa simt frigul si disconfortul de-a ma preumbla cu masina prin zapada, s-a produs declicul. mai ales ca urasc sa ma ințolesc gros, urasc zapada amestecata cu noroi, fleșcăiala aia jegoasa de după.
ieri am plecat de acasa si in capatul strazii noastre, care e in panta, nu am reusit sa iau curba. am derapat lejer pe contrasens. am tras pe dreapta sa fac o poza si am alunecat in decor. tot drumul pina la gradinita am tinut-o intr-un mare derapaj: garduri, santuri, cocoase de camila, treceri de pietoni, curbe, alte masini, sine de tramvai-un dans periculos. n-am nevoie de adrenalina asta, e chiar nociva cind ai un copil in masina. acum trebuie sa plec la serviciu, azi chiar trebuie sa ajung. sotul mi-a recomandat sa ramin acasa. stratul de zapada e maricel acum, am putea iesi sa facem un om de zapada, as redescoperi si eu iarna alaturi de petru. dar nu ma lasa simtul datoriei, ce porcarie.

:

5 comentarii:

  1. cand ma gandesc ca esti in ticut si cu petru ma apuca frica; stai femeie acasa cu copilul sau ia-ti sare in buzunar!

    RăspundețiȘtergere
  2. primul blog de poezie naiva
    http://ivcelnaiv.blogspot.com/2009/11/le-toi-de-moi.html

    RăspundețiȘtergere
  3. nu mi-e frica sa ies pe strada, ci mi-e ciuda ca nu pot sa trag chiulul zilele astea. si mai mult mi-e sila ca in ro nu se stringe zapada de pe strazi, ajungi sa urasti iarna doar pt ca sintem varza (si) la capitolul asta. tico e pretty safe, don't worry ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. plecati din bucuresti iarna asta? puteti sa ajungeti cu tico pana in centru? ne gandim sa va invitam pe la noi de craciun, dar nu am stabilit inca programul nostru ...

    RăspundețiȘtergere
  5. mihai, il legam de cealalta masina si tot ajungem cu tico, daca e musai cu tico
    hai sa ne vd, poate intre Cra si Rev, ca cele 3 zile de obicei se labarteaza ca sa incapa familiile inauntru; poate luni, ca sa incepem ultima sapt a anului cum trebuie.
    netul la tara e inzapezit, nu prea merge.vb la tel daca e

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin