marți, 20 octombrie 2009

una dintre acele situatii, cind...

...nu stii daca sa actionezi dupa cum iti dicteaza mintea sau inima.
la copil la gradinita exista obiceiul (nu stiu cine l-a adus, dar cert e ca toate fac asta) ca educatoarele sa ceara cite un pupic de la fiecare copil, atit la venire cit si la plecare, ca apoi sa-l pupe si ele. surpinzindu-l de citeva ori, am dezaprobat gestul -in sinea mea- inca de anul trecut, cind mergeam sa ne acomodam cu gradi si prindeam ora de plecare a copiilor. petru fiind prea mic pentru a sti sa dea "pupici", nu am trecut asta pe lista de prioritati. acum a venit si rindul nostru. ma enerveaza gestul. daca lui petru i-ar veni natural sa se duca sa pupe educatoarea, n-as zice nimic. nu vreau sa inhib copilul. insa faptul ca cineva il pune sa faca asta si insista, nu mi se pare ok. si mai e si vorba de microbi, acum, in plin sezon de viroze. nu sint atit de paranoica, nu ? nu am zis nimic, nu am vrut sa jignesc educatoarea, mai ales ca e noua (asta-i alta poveste). oare ar trebui sa-i spun directoarei ca nu sint de acord cu asta, asa cum simt ? sau sa ma abtin si sa ma fac ca nu ma deranjeaza ? avem si un nou sondaj in dreapta, pliz.

13 comentarii:

  1. si la sofia la cresa se intampla asa, nu insista insa nimeni, copiii sunt toti sub 3 ani asa ca ce sens ar avea? nu ma deranjeaza, mai ales ca o vad pe sofia ca se duce la educatoare cu bratele intinse si le iubeste, mi se pare normal sa le considere membri ai familiei extinse, doar acolo isi petrece dupamiezele si imi place sa cred ca se simte ca acasa, ca in familie.

    RăspundețiȘtergere
  2. da, cum spuneam, nu m-ar deranja nici pe mine daca i-ar veni lui sa le pupe. ma deranjeaza faptul ca el nu vrea, iar ele insista.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu i-as spune copilului foarte clar si de multe ori ca daca vrea sa pupe pe cineva, foarte bine; daca n-are chef, e dreptul lui si poate bine merci sa refuze; ori de cate ori ii vine :D
    Noi incercam sa-i spunem cu tot felul de ocazii ca e dreptul ei sa decida daca vrea sa fie tinuta in brate, pupata sau mai stiu eu ce; ca nu trebuie sa dea pupici nimanui daca nu simte ea ca-i ok, ca nu trebuie sa "faca frumos" la public. Asa ca nu se simte jenata sa refuze cand nu are chef :D Cand o sa se stie exprima si mai bine, probabil o sa le si explice de ce nu are chef.
    Oricum, nu mi-ar placea nici mie sa dea copilul meu pupici pe banda rulanta, la inceput si sfarsit de program :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Aia (noua educatoare) e cretina. Exact din cauza faptului ca intinde microbii de la un copil la altul si de la ea la ei. Nici eu nu suport sa-mi pupe cineva copilul, iar fi-mea ne pupa doar pe noi si pe nasa ei (nici macar pe bunici). Eu i-as spune delicat, aducand ca scuza sezonul virozelor.
    c. flower

    RăspundețiȘtergere
  5. mi se pare super aiurea dragostea asta cu sila.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar Petru cum a reactionat cand i s-a cerut pupic?

    Io personal as lasa copilul sa decida. Daca vrea sa o pupe, apai sa o pupe. Si nu cred ca isi va manifesta aceasta dorinta de atatea ori pe zi (si la venire si la plecare!) sau in fiecare zi automat, stie el mai bine.

    La D. la gradi (particulara) directoarea chiar ne-a sugerat sa-i spunem tot ce nu ne convine.
    Am observat ca sunt unele fetite care isi manifesta afectiunea fata de educatoare sau asistenta medicala prin imbratisari si pupaturi, dar erau gesturi naturale, venite din inima, sincere, pure.

    RăspundețiȘtergere
  7. Aici cred ca s-ar uita lumea urat, sau si mai rau, s-ar gandi cineva la lucruri necurate... Aici manifestarea dragostei e "hug"-ul si atat. Si ala doar daca doreste copilul. Kiss-ul e pastrat exclusiv pentru parinti. Eu as incerca sa-i spun cumva educatoarei, pentru ca nu e igienic, nici fizic, nici moral...

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu sunt o pupacioasa de felul meu, si mai scap si la copii cate unul....destul de rar, dar se intampla. Insa, destul de multi, vin sa ma pupe, ba chiar la plecare ma intreaba "doamna pot sa te pup?". Am trecut si eu prin asta cu Bia, si m-am scandalizat destul de tare cand am vazut ca unele educatoare (au fost sezoniere in gradi) o pupau direct pe gura!!!! Am o pustoaica in grupa, o dulceata de fetita, cu niste falcute si niste pulpe d-alea bebelusesti...de-ti vine sa o mananci....si chiar am "smotocit-o" de cateva ori :)))....de drag! Acum citind postul tau, Bogdana, chiar o sa fiu mai atenta cu pupicurile...cu toate ca au fost "de placere, nu de durere" :)).

    RăspundețiȘtergere
  9. @ruxel: chiar asteptam o reactie de la tine, insa nu ma gindeam ca vei avea timp :)) daca as surprinde o scena in care educatoarea l-ar smotoci pe petru de drag, poate as fi putin geloasa si cam atit, m-as bucura ca-l place sincer si ca -implicit- are grija de el. insa gesturile astea la venire si plecare imi par prea formale si false, in conditiile in care se vede ca petru e preocupat de alte lucruri, numai sa pupe educatoarea nu.

    @simona: hug-ul mi se pare mult mai cald si mai sincer.

    @rox: petru cum reactioneaza ? indiferent. el da sa plece cu mine, intotdeauna bucuros ca am venit, ii spune educatoarei "pa" din proprie initiativa insa e intors din drum sa dea si "pupic". se duce, robotizat :) pe educatoarea veche, care e sora celei noi, a refuzat-o odata, pe la inceput, eu i-am spus ca nu insiste si fata a inteles. in ultimul timp il intreba si se mai ducea sa o pupe. nu ma deranja asa tare pt ca totusi il stia de 1 an. pe asta noua o stie de o saptamina.

    RăspundețiȘtergere
  10. @degetica : asa imi pare si mie, vor sa fie placute cu orice pret, mai ales ca pupaturile astea formale imi par si niste dovezi pt parinti :"uite cat sint de atasata de copilul dvs"

    @c flower :)) haha. s-ar putea sa apelez la scuza asta, in conditiile in care chiar imi pare cam ragusita duduia.

    @ralu: e adevarat, ei trebuie invatati sa decida ce le place si ce nu, mai ales ca stau singuri -fara noi- destul timp. dar uneori nici ei nu stiu. si nici noi :))

    RăspundețiȘtergere
  11. vorbeste cu ea. spune-i ca mai degraba va obtine o expresie de afectiune daca o va lasa sa vina natural. adica sa nu-l forteze. nu-i spui ca te deranjeaza, vine un pic ca o jignire. dar ii spui ca, asa cum il cunosti tu pe Petru, va da un pupic/imbratisare doar daca simte nevoia. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. io pot sa-l mai pup????? pe burticaa macar.

    RăspundețiȘtergere
  13. @alina: cred ca voi vorbi, totusi, cu ea. vad ca insista in treaba asta cu pupatul

    @delia: bine, fie :

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin