joi, 26 noiembrie 2009

din farmecul vietii la curte

cind auzim usa de la intrare inchizindu-se si fornaitul de somn al pisicii, trimitem iscoadele. apoi iesim din firide numai de noi stiute si plecam la vinatoare intr-un sir flexibil si precis. cind sintem sigure ca totul e la dispozitia noastra, ne imprastiem in cele 4 zari ale bucatariei. unele dintre noi mai ies si pe hol, nu-i rau, noroc ca exista in casa un copil care sigur duce niste firimituri dulci peste tot. mai rau e de nefericitele ale caror tunele au dat in baie, daca nu mor cu zile strivite de degetele celor care stau acolo si mediteaza asupra gresiei, sigur mor de foame. in general, o ducem bine. daca nu cu hrana oamenilor, sigur cu cea a pisicii. am testat boabele si cele verzi nu sint otravitoare pentru noi. uneori mai apare ceva, un praf alb, ca o zapada. miroase hipnotic si nu ne putem abtine sa nu ne tavalim in ea, pe riscul nostru, stim ca e mortala. noroc ca ne inmultim repede. alteori vine de sus o ploaie acida, dar dupa 2-3 generatii ne imunizam si la asta. speram sa trecem iarna cu bine, ca ceva de mincare tot gasim pe la oamenii astia.

-uff, de unde vin frate atitea furnici ?
-din vizuina, mami.

8 comentarii:

  1. ah, si la voi?? la noi apar vara, mai ales cand e cald si uscat. milioane!!! :((

    RăspundețiȘtergere
  2. Noua ne-a luat o vara intreaga sa ne luptam cu colonia stabilita sub garaj. Au scos kilograme de nisip si pamant la suprafata, mi-era frica ca intr-o buna zi se va demola garajul ca e vid sub el... Deocamdata n-am mai vazut niciuna de vreo luna jumate (aici tocmai mi-am facut semnul crucii si caut rapid ceva lemn sa bat), sa vedem la anu' cand da iar caldura cum o sa fie. Tocmai am vazut un filmuletz interesant care mi-a dat fiori pe sira spinarii, daca asa e si sub garajul meu (respectiv si la voi prin pereti), nu e nici o sansa sa ne scapam de ele...
    http://www.youtube.com/watch?v=qtzkz-omeqI
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce-mi place de voi fetelor, ca ma incurajati. deci nu scapam de furnici daca am pleca din tara ;)? acum mi-e clar ca gaura de la temelia casei, unde banuiam ca ar fi un sarpe (nu de alta, dar l-am vazut misunind pe linga casa in prima vara aici)ar putea fi facuta de furnici, hm...
    in orice caz, n-as da furnicile de la casa pe gindacii imputiti de bloc, macar astea sint curate, nu ? si protagoniste in atitea filme de animatie f. dragute pentru copii:)
    Extraordinar si infricosator ce se intimpla in filmulet, e clar ca sint mai destepte ca noi :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Haha, serial de comedie: "Emigrati din Romania! Veti scapa de toate, mai putin de furnici..." :-)))
    Mda, furnicile sunt curate, dar si ele sunt enervante cand le vezi toata ziua cand ti-e lumea mai draga, nu?
    Si noi avem sarpe, mie mi-e drag de el tare, daca n-ar zice barbatul ca m-am tzicnit i-as lasa lapte pe prispa, cica e semn tare bun sa ai sarpe la casa. Gaurile pe unde intra el sunt ceva mai mari, nu sunt de la furnici clar.
    In caz ca ramai in pana de idei cu furnicile si cauti ceva mai natural, poti incerca cu faina de malai, cu borax sau cu talc (din ala clasic, nu faina de amidon cu care se dau acuma bebeii la fund), daca mai gasesti (aici talcul e considerat cancerigen, nu se mai gaseste in comert).
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  5. merci de pont, simona. cred ca mai gasesc talc din ala cangerigen printr-un magazin obscur de cartier. dar cu malaiul, cum? nu le place mamaliga sau care-i smecheria?
    eu initial m-am scirbit de sarpe, de ideea de-a avea colcaiala sub casa si am incecat sa-l atrag cu lapte, in scopul exterminarii desigur, insa dupa ce-am citit ca e semn bun am cotit-o urgent la 180 grade. insa nu l-am mai vazut, s-o fi suparat si a plecat la alta casa ? sper ca nu :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Malaiul e o inventie extraordinar de meseriasa pentru furnici, le place la gust, il mananca, il cara si prin vizuina sa dea mostre la restul coloniei, dar nu-l pot digera si dau coltzul... Functioneaza daca pui cate o gramajoara de malai pe unde le vezi iesind (daca le vezi), trebuie sa fii consistenta cu gramajoara, ai sa vezi ca se consuma, si trebuie sa nu se umezeasca. La noi functiona periodic pana cand venea ploaia. Cand trebuia sa asteptam sa se usuce, puneam gramajoare noi, dar intre timp cred ca regina lor puia si mai dihai sa refaca populatia care murise intre timp...
    Pe mine "ma doare" direct problema cu sarpele, adica ma bucur tare ca il am, casa cu sarpe e casa fara soareci - si sincer din cate am vazut la casele cu soareci (am avut si noi cativa cand am stat intr-un apartament, sunt murdari si put), parca ma bucur sa nu-i am prin vecinatatea copiilor mei.

    RăspundețiȘtergere
  7. deci daca e din farmecul vietii la tara, atunci de ce eu am colonii intregi de furnici, care ma asasineaza din aprilie pana in septembrie? si eu stau la etajul doi!

    RăspundețiȘtergere
  8. era "din farmecul vietii la curte", nu la tara :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin