vineri, 12 februarie 2010

ne plac desenele animate

petru iubeste filmele de animatie. cum altfel ? si noua ne plac si le privim cu aceeasi placere ca si el. ba mai mult, acum destui ani in urma, eu insami produceam diverse mici animatii sub camera cu speranta ca imi voi gasi un stil si voi concepe ceva maret, aceea fiind si o perioada in care vizionam la greu. revenind la petru, mi-e foarte greu sa cred ca poti creste un copil in ziua de azi cu restrictii absolute la tv si pc. intuitia imi spune ca trebuie aplicata aceeasi unitate de masura ca in orice "cum" al cresterii copilului: continut-cantitate-calitate. in consecinta, de vreun an si ceva de cind l-a(m) descoperit pe wall.e, aproape zilnic (exceptie facind lunile de vara, cind petrecem mai mult timp afara) la noi se da in general cite un pixar. ocazional se mai vizioneaza si alte desene animate, boom hop care e un program tv dedicat copiilor prescolari, destul de bunicel si destul de educativ, sau alte filmulete potrivite virstei lui. ca veni vorba, cred ca de la gradinita a venit zilele astea cu "te pucesc" (te impusc), noi neavind in arsenalul video si nici in recuzita proprie de jucarii, vreo tangenta cu armele de foc. nu va imaginati ca avem o videoteca atit de completa de filme de animatie, dar stiti cum sint copiii, cind le place ceva fac obsesie. asa ca cere zile si zile in sir acelasi desen animat si refuza alte episoade chiar si din aceeasi serie, cum ar fi ice age 3:"vreau sid si dinozaurii, nu alta poveste, nu alta varianta!". si au fost wall.e, compania monstrilor, madagascar, ice age, iar acum ne amuzam cu "desenul cu moșiuleț" (up) si cars. poate nu sint chiar pentru virsta lui, insa cele disney classics mi se par destul de gay pentru un baiat, si nici nu-l atrag. insa au fost si filme pe care, dupa citeva cadre, le-am interzis.
dintre cele "recomandate virstei", preferate:
tao shu baietelul razboinicharry si galeata cu dinozauri


4 comentarii:

  1. Din ce ati prezentat voi nu vizionam decat de f curand (2zile) "galeata cu dinos". In rest in top sunt Winnie, Cartea junglei 1+2, Thomas, Peterson & Findus. Bunicii i-au adus Tom si Jerry din Ro dar mi se par prea "violente" inca.
    La tv ne uitam dimineata la programul pentru prescolari Toggolino la Caillou, Thomas si alte locomotive, la Timmy oita care merge ca si gaza la gradi....
    La PC ii pun de pe you tube cate-un filmulet cu un tractor rosu stiu ca dureaza fiecare episod 10 min si am timp de una alta prin casa.
    Cat era in burtica ii promiteam sa creasca fara influente nocive dar realitatea e alta din pacate...

    RăspundețiȘtergere
  2. @ceska: reality bites :) da, multe din planurile pe care ni le facem inainte nu mai au relevanta dupa, totul e sa nu pierzi controlul. cred. la cartea junglei ma gindeam si eu ca ar merge la virsta asta, nu l-a vazut inca.

    RăspundețiȘtergere
  3. La noi mai sunt in top si "Toopy & Binoo" care stimuleaza imaginatia si "Caillou" in care e vorba de un baietel doar ceva mai mare decat Robbie, care are o surioara la aceeasi diferenta de varsta ca si Robbie, deci cred ca de aia se identifica cu el si cu ce i se intampla lui. Si, am uitat, Diego! Cel mai cel dintre cei :-))) Adevarul e ca mi-e drag si mie Diego, asa ca nu ma supar cand Robbie e fixat pe el :-)))

    RăspundețiȘtergere
  4. nu imi suna nimic cunoscut din ce ai enumerat, dar suna interesant. poate diego. diego din ice age?:)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin