marți, 23 februarie 2010

ne sperie desenele animate

aventura desenelor animate continua cu mici cenzuri. s-a mai discutat si aici despre controversele disney. cu riscul sa-i fi innebunit deja pe ai mei cu teoria conspiratiei, eu tind sa cred ca e o doza de dirty business sub orice glorie de nivel inalt. trecind peste faptul ca in citeva filme de animatie marca disney am intilnit elemente hermafrodite-gay si baieti care se imbraca in fete (ex la prima mina: a bug's life si ceva shrek3), voi ati vazut de curind, cu ochi de parinti, dumbo ?
ciori care fumeaza si elefanti care se imbata ? nu e cam psihedelic visul asta pt un desen animat pentru copii? nu-i rau pentru 1941 si totusi... pretty scary.

10 comentarii:

  1. buna,
    deocamdata nu am copii, dar sunt mare fan al desenelor animate si am observat ca desenele mai noi sunt mai mult pentru adolescenti si adulti.
    multe dintre cele facute in anii 40-50 au fost create tot pentru adulti, de exemplu cele cu bugs bunny.
    probabil in ultimul timp am ajuns sa credem ca tot ce e desenat e doar pentru copii, cand de fapt nu e asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristina, eu spun sa nu amestecam lucrurile. Desenele noi pentru adulti nici nu se declara a fi altfel, adica e suficient sa vezi majoritatea filmelor de la Animest ca sa iti dai seama ca ele sunt pentru noi, nu pentru pici. Problema nu e cu ele, ci cu cele, gen bugs bunny, daca se declara a fi pentru copii, dar au tot felul de elemente mai mult decat dubioase. Aici sunt de acord cu tine, Bogdana.

    RăspundețiȘtergere
  3. de acord, nu orice film de animatie e neaparat pentru copii. insa prefer de ex replicile "deocheate" din madagascar, chiar si pt un baiat de aproape 3 ani, decit vrajitoare, zine rele, ursitoare si alte personaje dubioase din povestile clasice. pt copii sau nu, din tot ce am vazut, nu aparea niciun parental advisory inainte de filme, si asta m-a mirat. nicio recomadare de virsta. bagi filmul in dvd si te duci la bucatarie sa faci mincare. ce contine, nu stii, dar ai incredere ca e disney :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @raluca: am scris in acelasi timp ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. cu riscul de a supara din nou pe cineva..., va recomand sa vedeti neaparat, dar fara Petru, "Max and Mary"- un film australian excelent, care pe noi ne-a spart!

    RăspundețiȘtergere
  6. :)) ca l-ati cumparat si nu-l imprumutati

    RăspundețiȘtergere
  7. @raluca, eu ma refeream la desene gen madagascar sau ice age. am ramas uimita de tipul de limbaj folosit, mai ales fiindca am crezut ca se adreseaza mai mult celor mici.
    cred ca ar trebuie sa exista recomandare de varsta si la cele vechi si la cele noi.

    RăspundețiȘtergere
  8. elefanti roz? nu stiu pe nimeni care sa fi vazut elefanti roz de la bere! e clar ca se impune un comitet de cenzura al parintilor. referate in trei exemplare semnate si inregistrate. noi suntem mici, asa ca nu putem da cu semnatura decat ca petit ours brun face numai lucruri kosher!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin