joi, 1 aprilie 2010

copilul ma complimenteaza

"esti cea mai proasta fata!" mi-a spus aseara cind il infasuram in prosop, dupa ce l-am luat pe sus din cada, satula sa tot insist sa iasa de buna-voie. dupa ce m-am enervat, m-a umflat risul de expresia fetei si tonul cu care a spus magaria. (am citit ca acum, in preajma virstei de 3 ani, incepe sa-si contureze relatia cu sexul opus - eu nu mai sint mama, sint reprezentanta sexului opus. dupa remarca asta, mi se pare ca incepe sa se raporteze just:) dupa ce l-am ameninat ca-i tai povestea de noapte-buna drept pedeapsa, am consimtit totusi sa ma inghesui cu el in patutul de 1.30 m, in compensatie. cit m-a pupat pe toata fata pina a adormit nu m-a pupat niciodata, era fericit, fara cuvinte, ca nu am pus la inima. azi la un moment dat, in loc sa spuna "e o idee proasta", s-a cenzurat singur si a spus "e o idee p... nu prea buna".
de vreo 2 saptamini imi spune mai des pe nume, decit "mami". si sotului, dar mai putin. pe mine ii place sa ma strige pe nume, iar daca nu raspund, insista. si acasa, si in public. nu i-am cerut eu asta, dar nici nu am de gind sa-l "corectez". cum vrea el, nu simt o raceala, doar are o atitudine.
am constatat ca daca ma rastesc la el sau il amenint, nu obtin decit un efect amplificat al actiunii mele. ma incrunt, se incrunta si el. il cert, scoate limba. poti spune "nu ai autoritate in fata lui". se poate, insa invat acum, cu el, ca vorba mea buna, tonul calm si iertarea imediata, dupa ce ii explic ce a facut si nu-mi place, toate astea au un rezultat bun. n-as fi in stare sa am atitudinea asta "crestineasca" cu altcineva. nici cu el nu reusesc mereu, dar cum spuneam, invat.

2 comentarii:

  1. Haha, asteptam sa aud daca intrati si voi in club... clubul baieteilor de ~3 ani care au brusc atitudine :-)))) Eu mi-am luat-o ieri de am ramas fara drept de replica. S-a trezit Robbie din somnul de amiaz si m-am dus la el in camera cu Mica. Cand ne-a vazut, sec, fara sa miste vreun muschi pe fatza mi-a spus "Take Mica and get out!" Nici n-am stiut ce sa spun, am ramas masca... Dar de obicei e ok nu prea face faze. Singura problema pe care o am e cand ii spun "am spus sa..." ca sa accentuez importanta lucrului pe care il rog sa-l faca, iar el imi replica "but I said..." (cu accent pe "I"), acuma suntem la faza la care incerc sa-i explic ca vorba mea e mai puternica decat a lui, ca el ne cam vede pe picior de egalitate... Se pare ca fiecare varsta cu minunile ei :-))) Si apropo, ca vorbim de varsta si probabil o sa ne luam cu sarbatorile si n-o sa mai apuc, va urez de pe acum. "La Multi Ani, Petru!" si numai fericire in cale, te pupam!
    P.S. Sarbatori Fericite!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumim, simona! sarbatori cu bine si voua!
    (cit despre boyzhood, keep in touch. macar nu am sentimentul ca numai al nostru e razvratit:)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin