luni, 10 ianuarie 2011

discutii libere, undeva intre 3 si 4 ani


uite-l pe ăsta cum a parcat, ca un nevătămat!
*
sînt țicnit de foame!
*
eu am pielea închisă, așa au băieții mari. așa are și tati, sîntem parteneri.
*
soțul schimba un far la mașina mea, în curte.
copilul: ce face tati, îți tunează mașina?
*
hai să ne jucăm! haide, nu fi rea!
*
vorbeam despre supermașini, și eu zic într-un context: tati, cu mașina lui pricăjită...
el, pe ton grav dintr-o dată: e un bmw, deci nu-i pricăjită!
*
ce-i aia constelație? seamănă cu constipație...
*
toma e băiat sau fată?
*
mami, ce-ar fi să fim toți invizibili? să fie totul, totul, invizibil: și mașinile, și copacii, și casele? dar dacă ne-ar dispărea ochii?
*
mami, eu nu vreau să îmbătrîniți. pe mine cine mă mai drăgiălește atunci?
*
uite, Hana se sprijină de mine, crede că sînt o stîncă.
*
nu pot să dorm. când închid ochii am imagini în ei.
*
cum adică anul se învechește? și ce-i ăla revelion?
*
referindu-se la niste ghete de piele pe care le încălțase sotu' pt zăpadă: tati, de ce porți pantofii ăștia de tătăiță?

***



22 de comentarii:

  1. sigur nu doarme cu o enciclopedie sub cap? sigur nu il bateti sa va raspunda frumos? nu stiu de ce ma mai mir, e tipic Petru!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesante chestii ilö preocupa pe Petru. Chiar merita tinute minte "perlele"...

    RăspundețiȘtergere
  3. e cam petru, nu? lasa ca vezi tu enciclopedie, peste niste ani (putini, la cum evolueaza astia mici)

    RăspundețiȘtergere
  4. ceska: sa-i spun prin adolescenta '' cind erai mic iti mergea mintea, nu ca acum'' :))) ?

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte tare! abia astept sa vorbeasca si Vlad!

    RăspundețiȘtergere
  6. ce inseamna totusi nevatamat? il mai foloseste si in alt context? m-ar interesa sa preiau cuvantul, imi place foarte mult, dar n-as vrea sa-l folosesc gresit!

    RăspundețiȘtergere
  7. sim, suna asa, arhaic, nu ?:) sincer... nu mai stiu la ce s-a referit cind l-a folosit, dar nu la sensul lui, pe care nu-l cunostea. imi amintesc (a fost in urma cu vreo juma' de an) ca l-am intrebat si a vrut sa spuna 'nepriceput' sau ceva de genul asta. oricum, e un cuvint pe care noi nu-l folosim prea des si nici el, dar sigur, poti sa-l preiei, e destul de amuzant :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Sau e geniul copilul sau unele dintre chestiile scrise aici sunt inventii pentru ca imi este greu sa cred ca un copil intre 3 si 4 ani poate sa spuna o cheste de genul "ce e aia constelatie, seamana cu constipatie", haide sa fim seriosi sau "mami, eu nu vreau să îmbătrâniți. pe mine cine mă mai drăgiălește atunci?" cand copiii la acesta varsta nu au notiunea timpului, ei nu stiu ce inseamna maine si tie iti spune ca nu vrei sa imbatranesti??? Nu stie ce inseamna invechit dar stie ca imbatranesti si nu mai are cine sa il dragalesca =))) Rad cu lacrimi la prostiile astea pe care vrei sa credem ca le poate spune un copil de 3-4 ani. Nu te obosi sa imi raspunzi pentru ca nu intentionez sa mai calc pe acest blog, mi-a fost suficient o data!

    RăspundețiȘtergere
  9. @anonim, esti varza. nici sa nu mai calci, pt ca e clar ca nu ma cunosti (si nici nu cred ca ai copii).

    RăspundețiȘtergere
  10. Stai asa, ca intai m-am revoltat de comentariul ultimei proaste sau a ultimului prost. E clar ca e varza, e clar ca n-are copii, e clar ca habar n-are pe ce lume e.
    Daca-i mai spun ca Rayan la nici 4 ani ma implora ca atunci cand imbatranesc si mor sa nu-l las singur, sa-l iau cu mine, probabil ca va spune ca suntem o adunatura de tute.
    Mda, auzi, copiii n-au notiunea timpului la varsta asta ... Hahaha
    Philip are doi ani si jumatate, nu-i geniu, bag mana-n foc pt asta si imi vorbeste de maine si ieri fara nici o retinere (si le foloseste corect), asa ca hai sifon de-aici.
    Mda, si acum sa trecem la perlele lui Petru: pe mine cel mai tare m-a amuzat aia cu imaginile pe care le are in ochi si care nu-l lasa sa doarma. Asta e chiar profunda! Si faza cu Toma e mortala, banuiesc ca se trage dupa vederea micului Badica (right?)caruia nu a reusit, dat faptul ca e atat de mic, sa-i identifice sexul.
    E f.f. tare micul Lennon!

    RăspundețiȘtergere
  11. Fii-miu la fix 3 ani nu are inca notiunea timpului, incurca la plasarea in timp a unor actiuni pe azi cu maine sau cu ieri dar ANONIMULE te-ai dezice de ce spui daca ai petrece numai o zi cu unul din picii astia intre 3-4 ani. Toti probabil normali, nici prea prea, nici foarte foarte dotati.

    RăspundețiȘtergere
  12. Stii care e culmea? Ca Rayan a incurcat pana de curand ziua de ieri cu cea de maine si cand se referea la ieri spunea maine si invers. Dar Philip are notiunea timpului. Depinde si de copil, dar a spune ca la varsta asta niciunul nu are notiunea timpului, mi se pare chiar absurd.

    RăspundețiȘtergere
  13. @haha, andreea justitiara ca de obicei :) da ma, probabil ca persoanele care nu stau (mereu) in preajma copiilor sint depasite de imaginarul si senzorialul lor, dar nu-i treaba noastra asta, in fine. dar si pe mine ma revolta lipsa asta de respect - sa te bagi in seama fara sa stii macar despre cine/ce vorbesti, fara sa cunosti citusi de putin subiectul discutiei, sau macar daca esti contrariat sa faci un mic research inainte pe blogul persoanei la tag-ul 'copilul zice':))) lool, ce pretentii am si eu!?
    intr-adevar, a doua zi dupa ce l-a vazut pe cel mai mic Badica m-a intrebat ok, dar ce e de fapt ?:)))

    RăspundețiȘtergere
  14. Preferata mea e cea cu masina tunata. Se vede dom'le ca-i baiat, n-am sa aud de la Eva asa ceva. Foarte bine ii sta cu ochelari!

    Eu cred ca anonim se incadreaza in categoria acelor romani care spun "cacat de copil", "ce stii tu, esti prea mic" si care nu vor trata niciodata copilul ca pe un egal ci ca pe un inferior

    RăspundețiȘtergere
  15. intr-adevar, fiecare are felul lui de a intelege trecerea timpului. si ceska, sa stii ca si petru confunda azi cu miine (cel putin ca termen), dar a inteles de ceva timp cum sta treaba cu bebelusii care ajung copii si adultii care ajung bunici. cum nu are permanent bunici in preajma, atunci cind ii vede, o data la citeva saptamini, pune mereu intrebari de ce sint batrini, etc. trebuie sa-i explici cit de cit unui copil cum evolueaza viata, nu? fara sa aduci moartea in discutie daca nu-i cazul unei situatii reale, evident. se pare (cel putin in cazul lui petru) ca vazind exemplul concret cu trecerea timpului (imbatrinirea bunicilor) intelege mai bine (macro)timpul decit notiune abstracta de "peste o saptamina", sau 2 ore, sau "anul se innoieste" spre contrierea unora.

    RăspundețiȘtergere
  16. In primul rand, Petru se face tot mai frumos. Si cu ochelarii, parca nici nu te miri cand auzi perle din astea savante din gura lui. M-a suparat tare rautatea anonimului care a comentat, copiii intre 3 si 4 ani au un univers complet functional pe care il inteleg in jurul lor, cu mult peste notiunile de timp de baza. Singura diferenta intre copii este ca unii pot exprima mai usor ce le trece prin cap si altii mai greu, de unde si dificultatile adultilor de a-si da seama ce intelege de fapt copilul. Petru e un copil destept intradevar, probabil peste medie, dar am auzit unele judecati de la copii intre 3 si 4 ani care l-ar face pe anonimul de mai sus sa crape de uimire...
    Bogdana, cred ca ultima ta intentie ar fi sa inventezi lucruri despre copil, ma gandesc ca ai lucruri mai bune de facut pe lumea asta, nu? :-))) Asa ca ignora rautatea lumii din jurul tau si bucura-te de copilul superb care se invarte pe langa tine. Noi toti te pupam!

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu am ras vreo 5 minunte. Dupa aceea am recitit si iar am ras. Exceptional! Vroiam doar sa spun ca probabil perla cu Toma se poate datora si numelui; daca se termina in "a" e de fete, (scuze, Simina) :).Tin minte ca in copilarie eram tare nedumerita daca Nichita (Stanescu) e femeie sau barbat. Eu eram sigura ca e femeie din cauza numelui, dar mi se spusese ca e barbat si am lasat-o asa, dar dupa ceva vreme l-am vazut la tv cu parul lui mai lung si iar mi s-a parut femeie :)) Si "ideea" ca daca inchizi ochii poti deveni invizibil e frecventa in cazul copiilor. Mie mi-a placut aia cu "ticnit de foame" :))

    RăspundețiȘtergere
  18. ma, e bine ca se exprima si astia paraleli, macar arunca o raza de lumina in bezna care le invatuieste mintea, si mai ales perceptia.. gata, am zis-o :)))
    ramai perplex cand intrevezi cat de incuiate sunt unele ferestre "chiar de chiar" . .

    RăspundețiȘtergere
  19. draga simona, multumim. nu am nici pe departe pretentia ca petru ar fi peste medie, cum bine stim cu totii ca ei au perioade de regres si progres destul de inconsecvente. de exemplu petru nu face puzzle decit cu mari rugaminti/ajutor din partea noastra, o data pe saptamina sau mai rar. de numarat la fel, ba numara, ba dupa 5 vine direct 9. asa ca...
    altfel, ce sa mai comentam. nu cred ca vreun parinte din cei pe care ii stiu eu prin blogosfera e atit de dus cu pluta incit sa scrie fictiuni de genul asta la adresa odraslei, in fine.

    RăspundețiȘtergere
  20. anca, si viceversa e valabila, nu ? cind in sfirsit te-ai convins ca Nichitia e nume de barbat, apare o femeie prin media cu acelasi nume si cind colo, ce sa vezi? apare la tv si parca ar fi tot barbat :)))

    alex, macar daca ar invata ceva anonimii astia "necreduli", dar dupa cum bine spune al meu - ca nu-i mai trebuie sa calce pe aici, cine stie. se duce si mai pune niste grenade si pe alte bloguri de mame :) watch out :))

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin