joi, 3 mai 2012

simulacru

cum ar fi daca, aflat in fata unei alegeri majore, ai putea sa simulezi viitorul cu cite o mostra din fiecare hotarire?
uneori poti face asta, si credeti-ma lipsita de curaj sau doar precauta, nu-mi place sa dau vrabia din mina pe cioara de pe gard, cel putin atita timp cit vrabia inca nu miroase (exceptie fac relatiile; cind incepe sa se imputa o arunc fara stringere de inima). dar de exemplu daca as vrea sa-mi schimb locul de munca, nu mi l-as parasi pe cel vechi definitiv, mi-as lua un concediu mai lung si as merge cu ele in paralel, sa vad cum imi place. daca as vrea sa ma tund foarte scurt sau sa-mi schimb culoarea parului, as proba cu o peruca sau mi-as ajusta coafura in photoshop inainte de schimbare. nu e un exemplu foarte bun pentru ca parul creste repede, nereusita nu e mare pierdere. dar sa faci asta cu un animal? e preferabil. iei un animalut de proba de la cineva, il tii citeva zile si vezi daca ai responsabilitatea necesara sa ingrijesti un animal. dar cu un copil? si asta se mai poate. te oferi baby-sitter part-time pentru o perioada si vezi daca ai rabdarea, determinarea si timpul necesar sa cresti un copil. dar cu o casa? daca trebuie sa-ti schimbi casa si procesul e ireversibil si n-ai niciun glob de cristal la indemina si nici abilitatea de-a ghici in el, cum sa faci sa vezi daca procedezi bine? de exemplu vrei sa te muti de la oras la sat, si nu-ti permiti si una si alta, cum sa faci sa vezi daca ti se potriveste traiul in mediul rural? si nu, nu se pune sa mergi in vizita la cineva o zi-doua. si apoi invers, satul de problemele aferente traiului la tara, ti se arata brusc sa-ti schimbi viata si sa te muti la oras, uitind de fapt cum mai e. ti se face chef sa pleci naibii din tara, nestiind de fapt ce inseamna asta (se exclude perspectiva turistului). uite, eu as vrea sa fac un schimb de case, si apoi un schimb de tara. pentru ca vrabia mea inca e calda, letargica e drept, dar are inca viata in ea. si trebuie sa vad daca mai are sanse de supravietuire.

7 comentarii:

 1. Dupa ce va mutati in Franta putem face intre noi schimb de tara sa veniti un pic in Germania. ;-)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. deci ca sa ajung in gemania trebuie sa trec intii prin franta ?:) credeam ca drumul e mai scurt :)))

   Ștergere
  2. Acu nu era sa schimb cu Romania, nu? glumesc! E drum direct si nu prea ai cum sa ajungi in Franta fara sa ocolesti Germania. Deci haideti!

   Ștergere
 2. Din pacate eu sunt foarte egoista la capitolul asta. Nu vreau sa dau nimic din ce am la schimb :-( Te superi pe mine?! Impart cu draga inima orice (casa, tara, you name it), dar la schimb nuuuuu... :-)))
  Cred ca in cazul asta te ajuta doar subconstientul, depinde ce iti spune sa faci, si ce simti tu. Oricum ar fi, sunt convinsa ca o sa iei decizia cea mai buna avand in vedere circumstantele :-) Va pupam!

  RăspundețiȘtergere
 3. Avantajul in cazul de fata e ca stii cum e in ambele variante; blocul sau curtea. Dar nu stii cum e sa pleci in afara, dc ai rezista si cum. Nu pleecaaaatiiii:).

  RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin