joi, 4 februarie 2010

să mori rănit din dragoste de gheață

aș fi spus ca arșita topește creierul oamenilor (de pe stradă), dar nici efectul gerului nu e mai prejos. nu știu cine e vinovat în vremurile astea de nesăbuința cu care circulă mulți oameni, fie ei pietoni sau conducători auto: gradele minus, criza financiară, vaccinul contra ah1n1, teoria conspirației, lady gaga, alimentația, trăscăul. ca sa nu bat câmpii aiurea, câteva mici exemple, că-i târziu:
-o dacie veche (o vechitură de dacie, cum spune petru) trăgea, la ceas de seară, o sanie legată cu sfoară de bara din spate. pe sanie ar fi trebuit să fie 2 persoane, eu le-am surprins într-o pauză, când se adunau de prin zăpadă, în urma unei coliziuni cu oarece dâmburi, decât.
-pietonii se aruncă să traverseze, pe treceri sau nu, fără să ia în calcul faptul că tu s-ar putea să derapezi cu mașina când frânezi și fără să-ți acorde timpul să te oprești în siguranță în fața lor. de două ori era să mă proptesc în mormanul de zăpadă (asta în cazul fericit) aflându-mă în astfel de situație. similar, ieri dimineață, am văzut cum un tir venind din contra-sens a frânat în ultima clipă să dea voie unor pietoni, și în câteva clipe o cascadă de bucățoaie uriașe de gheață s-a prăbușit de sus, de pe cabină, pe lângă ei. doi pași mai lipseau ca tărtacuțele cutezătorilor pietoni să se dea de-a dura pe asfaltul înghețat, secerate de satârele în viteză.


5 comentarii:

  1. postarea asta e din perspectiva de sofer, inteleg. eu ca pieton vesnic, iti spun cac viata mea e foarte in pericol zilele astea si nu atat din cauza masinilor care nu pot frana, ci din cauza monolitilor de gheata care cad de pe acoperisuri...sunt inca socata de la o confirmare a faptului ca "cineva acolo sus ma iubeste". un minut mai defreme si eram morti. iti jur.

    RăspundețiȘtergere
  2. te cred, nasol. trebuie sa te uiti mereu in sus de-acum, ca de atentionat mai rar sa vezi ceva pe trotuare

    RăspundețiȘtergere
  3. era misto ca bucatile de gheata sa-i loveasca se mai numea accident de masina?
    Instinctul de conservare nu exista la romani, si chiar nu suntem asa multi

    RăspundețiȘtergere
  4. putem scoate virgula dintre "romani, si chiar.." ?plsssss

    RăspundețiȘtergere
  5. @anonim 1: cred ca se numea omor prin neglijenta :) sau imprudenta?

    @anonim 2: pai nu putem

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin